Intermittent fasting adı ile bilinen beslenme çeşidi, aslında bir diyetten çok daha fazlasıdır. Tamamen bilimsel temeller üzerine kurulmuş ve vücudun açlık sırasında salgıladığı leptin hormonu baz alınmıştır. Sporcular ve yağ oranını düşürmek isteyen kişiler tarafından sıkça uygulanmaktadır. Verilen kiloların büyük bölümünün yağdan olması ve sağlık için bir tehlike arz etmemesi, bu diyetin artıları arasında yer almaktadır.
İf diyeti ismiyle de bilinen ıntermittent fasting diyeti, son dönemlerin en popüler diyetleri arasında yer almaktadır. Kısa bir süre önce İf diyeti yapanların hızla kilo vermeye başladığı dikkat çekmiş, dünya geneline yayılmaya başlamıştır. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek adına tercih edilebilen diyetler arasında yerini almaktadır.
İÇERİK ÖZETİ
- Intermittent Fasting Nedir?
- Intermittent Fasting Diyeti Nasıl Yapılır?
- Intermittent Fasting Diyeti Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
- Intermittent Fasting Diyeti İle Kaç Kilo Verilir?
- Intermittent Fasting Diyetinin Vücuda Faydaları Nelerdir?
- Intermittent Fasting Diyetinin Vücuda Zararları Nelerdir?
- Intermittent Fasting Diyeti İle Zayıflayanların Yorumları
- Intermittent Fasting Diyetinde Kalori Hesabı Yapılır mı?
- Intermittent Fasting Diyeti Kimler Tarafından Uygulanmamalıdır?
Intermittent Fasting Nedir?
Intermittent fasting beslenme şekli, aralıklı yemek yeme kelime grubunu karşılamaktadır. Bir başka tanımı ise aralıklı oruç tutarak zayıflama şeklinde de yapılabilmektedir. Aralıklı oruç tutarak zayıflamada, yemek yiyerek geçirdiğiniz süreç, aç olduğunuz süreden kısa olmalıdır. Böylelikle, vücut açlık sürecinde, yağ yakımını sağlayacaktır.
Açlık ve tokluk sürecinde, dilediğiniz kadar şekersiz çay, kahve ve diğer kalorisiz içecekleri tüketebilirsiniz ancak içeriğinde tatlandırıcı bulunan içecekler pek tavsiye edilmemektedir.
Diyetin uygulama sürecinde sizden istenen, zamansal döngüyü oturtabilmenizdir. Bu yönüyle intermittent fasting diyeti yapanlar ne yediklerinden çok ne zaman yediklerine dikkat etmelidir. Zamansal döngüye oturtulduğu için diyet yerine, yeme planı olarak adlandırılması daha doğru olacaktır.
Intermittent Fasting Diyeti Nasıl Yapılır?
Neredeyse tüm dünyada trend diyetler arasında ilk sırada yer alan İf diyeti çok merak edilmektedir. Hakkında sorulan en yaygın soru ise intermittent fasting nasıl yapılır sorusudur.
İntermittent fasting diyeti uygulama şekli, diğer diyetlerden oldukça farklıdır. Günün 16 saati bir şey yenmeyen diyette, haftanın 2 günü de 24 saat hiçbir şey tüketilmemektedir.
Diyeti uygularken birkaç metod bir arada uygulanmaktadır. 16/8 metodu, ye-dur-ye metodu ve 5:2 metodu diyetin uygulanış sürecinde önemli yer tutmaktadır. Diyet her metodda aşırı yemeği engelleyerek, dengeli ve yeterli beslenmeyi baz almaktadır. Alınabilecek en az kalori ile en hızlı kiloyu vermenize yardımcı olmaktadır.
İf diyetinde; yasaklar, yenilmesi ve yenilmemesi gereken besinler yoktur; ancak 1200 kalori sınırına uyar ve bu miktarı karbonhidrat, yağ ve protein oranını dikkate alarak tüketirseniz, vereceğiniz kilo da artacaktır. Bu kuralla intermittent fasting kas kaybı yaşamadan yağlarınızdan kurtulmanızı mümkün kılacaktır.
Intermittent Fasting 16/8 Metodu
Intermittent fasting 16/8 metoduyla ilgili en sık sorulan soru 16 8 diyeti nasıl yapılır şeklinde olmaktadır. Diyetin en çok uygulanan bu versiyonu, 16 saat aç kalıp 8 saat yemek yeme şeklinde yapılmaktadır.
Bu süreci siz belirleyebilirsiniz. Saat düzenlemesini kendiniz yapabileceğiniz için vücudunuzun en çok yemeğe ihtiyaç duyduğu saatleri kullanabilirsiniz.
Eğer gece atıştırmadan dayanamıyorsanız, 16.00-24.00 aralığını dahi yemek yemek için seçebilirsiniz. Bunun yanında sağlıklı olsun isterseniz, öğlen saatlerinde başlayıp, akşam saatlerinde bitirebilirsiniz.
8 saat boyunca dilediğiniz şekilde beslendikten sonra 16 saatlik açlık sürecini başlatabilirsiniz. 16 8 diyeti yapanlar, 16 saat süren açlık sürecinin içerisine, uyudukları zamanı da ilave edebilmektedir. Bu şekilde süreç çok da zorlayıcı olmayacaktır.
Intermittent Fasting Ye- Dur- Ye Metodu
Temelde 3 ayrı metoddan oluşan If diyetinde en çok 16/8 metodu kullanılmaktadır. 16 saat aç kalma konusunda cesareti olmayanlar ise ye-dur-ye metodunu tercih etmektedir. Bu metodda önemli olan, haftalık döngüyü yakalayabilmektir. İntermittent fasting 16/8 metodunun aksine bu metodda gün düzeni önemli değildir.
Ye-dur-ye metodunda, haftanın 2 günü 24 saat boyunca hiçbir şey yenilmemektedir. Bir akşam yemeğini yediyseniz bir sonraki günün akşam yemeğine dek hiçbir şey yememeniz gerekmektedir. Bu yönüyle oruç düzenine benzetilmektedir. Aralıklı oruç diyeti yapanlar kilo verirken daha zinde hissettiklerini dile getirmektedir.
Oruç diyeti Ender Saraç gibi uzman isimler tarafından da önerilmektedir. Haftanın herhangi 2 gününde ye-dur-ye metodunu uygulayarak sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.
Intermittent Fasting 5:2 Metodu
Intermittent fasting diyetinde tercih edilen metodlardan bir diğeri 5:2 metodudur. Metodun özünde haftanın hemen her günü istediğiniz şekilde beslenebilmeniz mümkündür. Dikkat etmeniz gereken tek şey yalnızca 2 gün en fazla 500-600 kalori almanızdır.
İntermittent fasting Karatay tarafından da önerilen bir beslenme düzenidir. Haftanın 2 günü kendi belirlediğiniz besinlerle yalnızca 500 kalori alarak vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Önemli olan belirlediğiniz 2 günün arka arkaya gelmemesidir. Bu şekilde dinlenerek yavaş yavaş kilo verebilirsiniz.
Intermittent Fasting Diyeti Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
İntermittent fasting yapanlar, yemek yenilmeyen saat aralığında, ne kadar çok sıvı içerlerse diyetleri o kadar etkili olacaktır. Sıvı denildiğinde, klasik diyetlerde olduğu gibi su ile sınırlamamak önemlidir. Çay, kahve ve tüm kalorisiz içecekler tüketilebilir. Kalorili içecekler ise; ancak yemek yeme aralığında tüketilebilir.
Süreç içerisinde yemek ve içmek serbest olabilir fakat kişinin kendini kontrol edebilmesi de son derece önemlidir. Alkollü, şeker ve kafein yüklü içeceklerin tüketilmesi gereğinden fazla kalori alınmasına neden olacaktır. İntermittent fasting ile zayıflayanlar bu detaylara dikkat ederek zayıflayanlardır.
Diyet sürecinde yeme miktarının azaltılmaması oldukça önemlidir. Şok diyetlerde olduğu gibi yemek yeme aralığında 500-600 kalorilik diyetler yapmamalıdır. Alınan kalori miktarının minimum 1000 kalori olması gerekip, metabolizma ve kişisel özelliklere göre düzenlenmesi gerekmektedir.
Intermittent Fasting Diyeti İle Kaç Kilo Verilir?
Her diyette olduğu gibi İf diyetinde de kişisel özellikleriniz alacağınız sonucu tamamen değiştirecektir. İntermittent fasting ile kilo verenlerin yorumları incelendiğinde eğer düzenli bir şekilde uyguluyorsanız, yeme süreciniz sağlıklı beslenerek geçiriyor ve sporla destekliyorsanız, aylık 10 kilo vermek mümkündür.
Yeme sürecinde zaman zaman tatlı ya da fast food kaçamaklarınız mevcutsa, düzenli spor yapamıyorsanız, verilen kilo 3-4 kg aralığında olmaktadır. 8 saatlik diyet yapanlar diyetlerini herhangi bir aktivite ile desteklemezlerse bir ay içerisinde en fazla 4-5 kilo verebilmektedirler. Bu nedenle sürece yardımcı olacak eylemlerde bulunmak fasting diyet listesi ile beraber olumlu sonuç doğuracaktır.
Intermittent Fasting Diyetinin Vücuda Faydaları Nelerdir?
İntermittent fasting 20/4 diyetini uygulayanlar vücutlarına oruç zindeliği kazandırırlar. Kazanılan bu zindelik kalp ve damar sağlığı üzerinde %100’lük bir sağlık değişimi elde etmenizi sağlar. Kalp ve damar sağlığını düzenli şekilde geliştirebilmek için 8 saatlik diyet listesine uyulması oldukça önemlidir.
Hücrelerdeki oksidatif radikallerin birikmesini azaltan uzun süreli açlık, yaşlanmayı da doğrudan geciktirmektedir. Bunun temel nedeni protein, lipid ve nükleik asitlerin oksidatif zarara maruz kalmamasıdır. Bu sayede vücut gençliğini muhafaza edebilmektedir. İf metodları arasından 8 saatlik diyet yapanlar diyetlerine ne kadar uzun süre sadık kalırlarsa metabolizmaları da bir o kadar güçlü, genç olacaktır.
Intermittent Fasting Diyeti Hangi Hastalıklara Faydalıdır?
Osman Müftüoğlu aralıklı oruç diyeti hakkında olumlu fikirlere sahip uzmanlardan bir tanesidir. Diyet, vücutta orucun yarattığı etkiyi sağladığı için faydalı kabul edilmektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından önerilmektedir. Uygulamaya başladıktan sonra özellikle diyabet hastalarının, kalp ve damar rahatsızlığı olan kişilerin iyileşmeye başladığı dikkat çekmektedir.
Beslenme düzenini kontrol altına alan diyet sayesinde diyabet rahatsızlığı hızla düzelemeye başlamaktadır. Vücudun insülin üretimi ve kullanımı konusunda daha sağlıklı çalışmasını sağlayan diyet, yediklerinizle orantılı olarak şifa sağlamaktadır. Aynı şekilde damar tıkanıklığı, kalp yorgunluğu, yağ birikmesi, damar sertleşmesi gibi hastalıkları olan kişiler de bu diyetle beraber iyileşmeye başlamaktadır.
Intermittent Fasting Diyetinin Kansere Faydaları
İf diyeti hakkında detaylı laboratuvar testleri yapılmaktadır. Yapılan testler sonucunda diyetin uygulandığı vücutlarda, kanserli hücrelerin hızla azaldığı göze çarpmaktadır. Dolayısıyla kanserin vücutta ilerleme hızı, yayılma süreci de yavaşlamaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda, İf diyeti uygulayan kişilerin kanser türlerinden herhangi birine yakalanma oranı %30 azalmaktadır. Vücudun hem sağlıklı beslendiği hem de kontrollü şekilde yemek yediği süreçte, kilo almak da kanser olmak da zorlaşmaktadır.
Intermittent Fasting Diyetinin Vücuda Zararları Nelerdir?
Bugün dünyaca ünlü pek çok uzmanın önerdiği diyetlerden biri olan intermittent fasting zararları olan bir diyet değildir. Süreç içerisinde zayıflamaya çalışanların vücutlarını rahatsız edecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Aralıklı oruç ile zayıflayanlar iradesine sahip olabilen kişilerdir. Diyette yenilen besinlere müdahale olmadığı için karbonhidratlı besinleri yiyenler vücutlarına yalnızca zarar verir.
İlk birkaç günde biraz yorucu gelebilen intermittent fasting örnek menü üzerinden denenmelidir. 16 saat aç kalmak ilk gün biraz yorucu gelirse saatlerde esneme yapılabilmektedir. Böylece birkaç gün içerisinde vücut da alıştığı için sorunsuz şekilde kilo verilmeye başlanacaktır.
Intermittent Fasting Diyeti İle Zayıflayanların Yorumları
Intermittent fasting diyetini öğrenip uygulamaya başlayan kişilerin aklında ilk olarak intermittent fasting ile kaç kilo verilir sorusu oluşmaktadır. Süreç içerisinde kurallara adapte olunması halinde, zayıflayanların pek çoğu istediği kiloya ulaştığını dile getirmektedir.
İf diyeti yapanlar, ilk 16 saatlik açlık sürecinde biraz zorlandıklarını dile getirseler de diyetin aç kalmayı engellediğini vurgulamaktadırlar. Dolayısıyla kişinin aç kalarak zayıflaması değil, tok şekilde zayıflaması esas alınmaktadır.
2 gün 24 saat aç kalarak kilo vermeyi deneyenler ise oruç diyetinin vücudu dinlendirdiğini vurgulamaktadır. Bu sayede vücutları hem çok yememeye alışmakta hem de kısa süreliğine de olsa dinlenebilmektedir.
İf diyetinin hangi metodu olursa olsun deneyenlerin hepsi ilk ayın sonunda başarılı sonuç aldıklarını dile getirmektedir.
Intermittent Fasting Diyetinde Kalori Hesabı Yapılır mı?
Intermittent fasting diyeti, kişinin özgür bırakıldığı bir diyettir. Bu nedenle kalori ve yasaklı besinler gibi keskin kurallar bulunmamaktadır. Dikkat edilmesi gereken karbonhidratlı yiyecekler, şeker gibi ana detaylar unutulmamalıdır. Bunun dışında herhangi bir kalori hesabı zorunlu değildir.
Ne yediğini bilmek isteyen ve kalori hesabı yaptığında daha kontrollü zayıfladığını düşünenler ise istedikleri gibi günlük liste oluşturabilirler. Aşılmaması gereken en yüksek kalori çizgisini aşmadan sağlıklı şekilde beslenmek, sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.
Intermittent Fasting Diyeti Kimler Tarafından Uygulanmamalıdır?
Intermittent fasting diyetinin insan vücudunda meydana getirdiği hızlı değişim oldukça dikkat çekicidir. Bu süreci yakından takip eden milyonlarca kişi diyete başlamak istemektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu şartlara uygun olunup olunmadığıdır.
Aşırı oranda kilo sahibi olan kişilerin, aralıklı oruç diyetini yapması uygun bulunmamaktadır. Obezite rahatsızlığı olan kişilerin, doktor kontrolünde kilo vermesi daha sağlıklı sonuçlar doğuracaktır. Bunun yanında ciddi oranda zayıf olan kişilerin de bu diyete uygun olmadığı bilinmektedir.
18 yaşının altında, ergenlik sürecinde olan bireylerin diyeti uygulaması sağlıklı bulunmamaktadır. Ayrıca yakın zamanda cerrahi operasyon geçirmiş olan kişiler de İf diyetini uygulamamalıdır.
Intermittent Fasting Diyeti Hamilelik Döneminde Uygulanabilir mi?
Hamilelik sürecinde aldığı kilolardan rahatsız olmaya başlayan pek çok anne adayı aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır, fazla kilolar nasıl verilir şeklinde araştırmalar yapmaya başlamaktadır.
Kilo almak, hamilelik döneminin doğal sonucudur. Bebeğin ve annenin sağlıklı olabilmesi için aşırı olmayacak şekilde kilo alınması doğru kabul edilmektedir. Bu nedenle İf diyeti, hamilelik dönemi için uygun değildir.
Yalnızca hamilelik sürecinde değil emzirme döneminde de ıntermittent fasting diyeti uygulanmamalıdır. Uzun süreli açlık, anneyi de bebeği de olumsuz yönde etkilemektedir.
merhaba bu diyette sut icebilirmiyum aralarda ve tatlandirici kullanabilirmiyim
Hayır Şafak bey. Aralarda tüketemezsiniz. Diyetin mantığı araları tamamen sıfırlamak.
Ben bu sekilde beslenerek ve 2 gune bir hafif tempo 30 dk kosarak 1 ayda 10 kilo verdim. Kalori olarak 1200 asmayip tatli,ekmek,un vs. Bu tur yiyecekler yasak kesinlikle. Hersey ac kalmaya bakiyor mideye ne kdr az yiyecek girerse zayiflamaniz okdar hizlaniyor az ye zayifla mantik bu.
Teşekkür ederiz Eren bey bizimle bu başarınızı paylaştığınız için.
Bu diyet, çok fazla kişinin denediği bir yöntem değil.
Ancak bana göre piyasadaki diyetlerin %90’ından daha başarılı.
Fit günler dileriz.
Merhaba
Peki meyveyi hani araliklarda yemeliyiz öğün olarak mi yemeliyiz
Meyve mümkün oldukça öğünlerde tüketilmeli Sibel hanım. Tek başına tüketilmemeli.
Ben bu diyeti nasıl yapabilirm
Hatice hanım, içerikte gerekli bilgiler verilmiştir. Takıldığınız bir nokta varsa onu sorarsanız yardımcı olabiliriz.
Bunu ramazanda nasil uygulayabiliriz?
Ramazanda uygulanması çok daha kolay Yusuf bey. Zaten İF diyetinin mantığı uzun süreli açlığa dayanıyor.
Yaptığımız en büyük hata iftardan sahura kadar yemek yemek.
Bunun yerine iftar sonrasında 2 saat sağlıklı şekilde beslenir, ardından sahura kadar yemek yemeyi kesebilirsiniz.
Her yaşa uygun mu ve haftada max kaç kilo verdirir
İlayda hanım; diyet en sağlıklı diyetler arasında yer alıyor. O nedenle yaş önemli değil ama kronik bir rahatsızlığınız varsa mutlaka doktorunuza başvurarak hareket edin.
Ortalama 2-4 kilo vermesi beklenir.
deneyecem 1 aydan sonra yazarim sonclari
Yaz hadi
BİR SORU:
Ben 14.30 – 20.00 Saatleri arasında yiyerek başlamıştım bu yönteme. Kahvaltıyı atlayıp geç bir öğle yemeği yiyor gibiydim. Saat 13.30 – 14.30 arasında da yani açken de ağırlık çalışıyordum. İlk fark ettiğim kaldırdığım ağırlıkların olağanüstü şekilde artması oldu. Buna bir anlam veremedim. Öncesinde değil ama ağırlık kaldırmaya başladığımda sanki güç patlaması yaşıyordum. Bütün ağırlıklarım yükseldi ve yükseliş ivmesi de arttı. Yani eskiye göre daha hızlı ağırlık artırabiliyordum. Öyle ki her antrenmanda ağırlık artırıyordum neredeyse. İnanılmazdı.
Fakat 106 olan kilom bir türlü düşmedi. Yağ falan yakamadım. Günlük, protein ağırlıklı beslenmeyle 2700 kalori kadar alıyordum.
Kilo veremeyince hem dahiliye ve hem diyabet ihtisası olan bir doktora gittim. Bu doktor bana intermittent fastingi bırakmamı çünkü uzun açlıkların metabolizma hızımı çok düşüreceğini söyledi.
Yağ yakımını artırıyor deniyor. Peki metabolizma hızında yavaşlama yapıyor mu?
Yavaşlamaya rağmen mi daha iyi yağ yakıyor?
(Bu bazal metabolizma denilen şeyin, ölüm oruçlarında falan günlük 700 kaloriye kadar düşebildiğini okumuştum.)
ÖZETLE; BU YÖNTEMDE METABOLİZMA HIZINDA DÜŞME OLUYOR MU VE OLUYORSA NE KADAR SÜREDE NEREYE KADAR DÜŞÜYOR. DÜŞÜŞE RAĞMEN Mİ DAHA FAZLA YAĞ YAKIYOR?
Teşekkür ederim…
Sevgili Jeyon;
Bu diyet, genellikle sporcular tarafından uygulanan bir diyet. O nedenle güç artışı beni hiç şaşırtmadı.
Yağ yakımı olmadığını ya da kas artışı gözlemlenmediğini doğru sonuç veren bir alet ile ölçtürdünüz mü? Eğer değerlerinizde bir sıkıntı yoksa, açıkçası ihtimal vermiyorum.
Öğünler arasında fazla zaman geçmesinin metabolizmayı yavaşlatması ise; tamamen yanlış bilinen yaygın bir bilgi.
Yağ yakımı artarken metabozlizmanın yavaşlaması söz konusu değildir. Ölüm oruçlarında metabozlizmanın yavaşlaması, günlük alınan kalori değeri ile alakalı.
Bu diyette kesinlikle az kalorili beslenme önerilmemekte. O nedenle sıkıntı yaşamazsınız.
Yalnız, protein ağırlıklı beslenme hem kas yapmak hem yağ yakmak için etkili. Fakat günlük su miktarınızı(çalışmalarınızı da göz önünde bulundurarak) 4 litrenin altında tutmamaya özen göstermelisiniz.
Sevgili admin öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
İlginize karşılık biraz yüzsüzlük edip biraz daha zorlayacağım affınıza sığınarak. Bu son olsun:))
Efendim yağ yakımı olmadığını kilomun, bel çevremin ve başka bütün ölçülerimin değişmemesinden anladım.
Sonra ağırlık çalışıyorken performansım aşırı yükselince hırsa kapıldım ve kendimi sakatladım. Salonda bütün makinelerin son limetlerini kolaylıkla kaldırıyordum ve kimisi yetmiyordu bile.
Sakatlığın moral bozukluğuyla kendime karşı yıkımı seçer gibi, negatif bir psikolojiyle sürekli yedim, geceleri şeker şu bu. Ve 118 kiloya çıktım. Sakatlığım biraz düzeldi sonra. Bu yaz iki ay ketojenik beslendim sıkı şekilde ve her gün 4 ila 5 saat arasında değişen sürelerde yürüdüm. 106 ya tekrar indim. Ve diyete devam etmeme rağmen yaklaşık 1 aydır bu kilodan inemiyorum. Spora tekrar başladım 3 haftadır. yani ağırlığa.Ağırlık çalışmanın ardından salondan çıkınca iki saat kadar da yürüyüp eve dönüyorum haftada 3 kere falan. Ağırlığı haftada 6 gün çalışıyorum ve çok ciddi ağırlıklarla şiddetli antrenman yapıyorum. 106 da yine takıldım geçen seferki gibi ve inmiyor.
106 kabus gibi asla inmiyor.
İntermittent fastinge tekrar başladım şimdi birkaç gün oldu. Bu defa 1800 kalori kadar alıyorum. Tahminen 60-80 gr kadar karbonhidrat var bunun içinde. Ve ne yapsam inmioyor. Evet basit matematik bu biliyorum ve ondan şaşırıyorum zaten. Sanki sihirli bir değnek engelliyor gibi. Sırlı olay diyeceğim geliyor neredeyse. Olur şey değil. Asla 2000 kaloriyi aşmıyorum ve günde 19 saat civarı yemiyorum. Kan şekerimi çıkaracak zırnık almıyorum. Enerjimde de düşüş yok. Salondan çıkmasam o kadar yüksek ağırlığa rağmen saatlerce çalışabilecek halde oluyorum. İnanılır gibi değil. Anlamıyorum. Kilo her gün 106 civarında geziniyor. Değişim yok. Çok garip. Yediğim her şeyi tartıyorum. Kullandığım yağa, yoğurda, elmaya kadar. Her şey gramla ve kalorisini proteinini tam tespit ediyorum. Kesinlikle 2000 kaloriye ulaşmıyorum. Haftada 6 gün ağır spor yapıyorum ve kilo inmiyor. Bakalım bu defa intermittent fastingle ne olacak. Geçen defa 2600 – 2700 kalori alıyordum şimdi 1800-2000 aralığında en fazla. Hadi az karbonhidrattan dolayı metabolizma katabolik duruma geçip kendini kilitledi diyelim o zaman bu enerjiyi nereden buluyor. Ben nerden yakıyorum Allah aşkına… Delirmek an meselesi. Zayıflayamıyorum diye değil bu işe aklım ermediği için. Nasıl olduğunu anlayamadığım için. Kaçırdığım bir şey de yok. Hayretle takipteyim.
Bir ilave:
birkaç yıl önce 137 kilo kadardım. Karatay beslenmesi ile hiç kalori falan hesaplamaksızın ve deli gibi kuyrukyağı falan yiyerek 4,5 ayda 30 kilo vermiştim. Hem de spor bile yapmadan. Yattığım yerde kilo veriyordum. 3-4 güne bir tartıya çıkıyordum ve bazen birkaç kilo gitmiş oluyordu o kadar yağa çereze rağmen.
Neden tekrar bunu yapmadım çünkü o zaman da 106 da takılmıştı. 106 ya gelince aynı beslenmeye harfiyen devam etmeme rağmen inmiyordu artık. Yürüyüş ekledim buna karşılık hergün 2 ile 4 saat arası. 1 ay daha devam ettim ve 106 nın altına inemedim. O yüzden tekrar ona dönmedim başka şeyleri deniyorum.
Ketojenik en zoruydu. Sürdürülebilir bir şey değil o uzun zaman. Ve dehşet halsizlik veriyor. Ama yürüyüşe başladığımda yine korkunç bir enerji geliyordu. Yürürken kendime geliyordum ancak. Yürümüyorken evdeyken ayakta durmaya mecalim yok gibi oluyordu. Ama yürürken kilometreleri yutuyordum. Orda da 106 ya gelince takıldım.
Daha önce yine düşük karbonhidrat diyeti de yaptım yine 106 nın altına inemedim. Günde 2000 kaloriyi 6 öğün olarak yedim yani şu sık sık ye zayıfla olayı, Yok yine 106 nın altına inemedim.
Rüyamda 106 görüyorum artık.
Bir eksikliğim yok. Yorgunluğum yok inadına enerjim çok fazladır.
106 ya gelince gizli bir el dokunuyor ve oradan aşağısına indirmiyor gibi. Korku filmine dönecek yakında herhalde bu. Gerçek dışı sanki.
Sevgili Jeyon; öncelikle işe moral bozmayarak başlayalım. 🙂
Bir süre kilo verildikten sonra plato evresi denilen bir evre bulunmakta. Üstelik yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu devre, vücudun alışık olduğu kilolarda görülüyor. Eğer uzun bir süre 106 kg civarında kaldıysanız, bu kilo sizin direnç kilonuz olmuştur.
Pek çok insan için de direnç noktası, diyetin bozularak aşırı yemeye başlanan bir dönem olur.
Psikolojinin insan üzerindeki etkisi diyelim.
Eğer hiç incelme olmadı demeseydiniz, anlattıklarınızda anormal bir durum yoktu.
Genellikle ağır sporlar yaparken tartı bazında azalma görülmemesi normaldir; ancak ölçülerde ciddi farklar olur.
Anladığım kadarıyla tekrar diyete başlama süreciniz henüz yeni.
1 ay kadar İF diyeti ile devam edelim.
Ardından uzun süreli uygulanmasını önermediğimiz 1-2 günlük direnci kırmaya yönelik kürlerden deneyelim.
2 günlük ayran kürü ya da pirinç lapası kürü sonrasında direnç kilonuzu kırıp, kilo verme döneminize geri döneceğinize inanıyorum.
Güzel haberlerinizi tekrar bekliyoruz.
Bir gün için 967 kalori idealmi ben zayıfladığımı düşünmüyorum da şuan tok hissediyorum hatta aralarda egzersiz yaparak 478 kalori yakmışım ne kadar doğru bilemedim sabah kahvaltısı yapmadım sadece öğlen normal kahvaltı yapıp akşamda akşam yemeğini biraz kısıtlayıp yedim aralardaysa elma ve biraz nar gibi meyve felan yedim açlığımı bastırmak için, 1 saat bel inceltme egzersizleri ve bacak sıkılaştırma egzersizleri uyguladım pek yorulmadım açıkçası ve hiç aç hissetmiyorum aslında regl olduğum için egzersizleride biraz kısıtladım diyetimin diğer günlerinde öğün aralarında yediğim besinleri artık tüketmemeye karar verdim ve günlük 2 saat egzersiz yapıcam bi öneriniz varmı
Eda hanım; 900 küsür kalori aldınız; ancak önemli olan bu kaloriyi alırken nasıl bir dağılım sağladınız?
Karbonhidrat ağırlıklı bir beslenme ise; kilo bile almanız mümkün.
Ancak dengeli bir beslenme ise; bir tık daha arttırabilirsiniz kalori miktarını. 1000 kalori altına düşmeyin.
İntermitten Fasting diyeti yapılırken acıkmamak çok normal fakat eğer arada atıştırıyorsanız bu diyet İF diyeti olmaz.
Mrb subatta nişanım var kilo veremiyorum ne yaparsam yapiyim bu diyeti yapmak istiyorum hangi saatlerde yemek yememi onerirsiniz sabah onda kahvalti yapip saat 7de aksam yesem olurmu bu aralarda bitki cayi tuketsem kio verirmiyim
Sevim hanım, bu diyet çok güzel kilo verdirmesinin yanı daha fit görünmenizi de sağlar.
Saat konusu ise; hayat düzeninize bağlı tamamen.
Eğer akşamları geç yatıyorsanız 19 gibi yemek yiyebilirsiniz; ancak erken yatıyorsanız biraz daha erken yemenizi öneririm.
Uyumadan önce en az 4-6 saat geçsin.
Merhabalar; güne kahveyle başlamamizda ve öğlenle akşam arası kahve tuketmemizde bir sikinti olurmu acaba ? Sütlü kahve örneğin yada çok az sütle yapılan filtre kahve ? Teşekkürler
Hayır Merve hanım, herhangi bir sıkıntı olmaz.
İF diyeti yaparken arada sade Türk kahvesi, şekersiz nescafe, Osmanlı kahvesi( şekersiz) içebilir miyiz
Şekersiz olmak şartıyla evet Huriye hanım.
İF diyeti için, sabah 07:00 de kahvaltı, 14:00 öğle yemeği ve 19:00 akşam yemeği olarak belirlenip aralarda birşey yenmez ise uygun olur mu?
12 saat açlık süresi yeterli gelmeyecektir Huriye hanım.
Zaten, ortalama 8 saati uykuda geçmekte.
Akşam veya öğle yemeğini kaldırmak gerekli o zaman değil mi?
Gündüz süresince kesintisiz 16 saat mi aç kalmak gerekiyor?
Hayır, uyku sürecini de 16 saatin içerisine dahil etmelisiniz Huriye hanım.
Akşam veya öğle değil, sabah ya da akşam öğünlerini kaldırmanız gerekiyor.
Öğle 12:30 akşam 19:00 yemek saatleri olarak belirlenebilir mi? Sabah şekersiz sütlü kahve ile güne başlanabilir mi?teşekkür ederim
Bu şekilde uygundur Huriye hanım. 3 Öğün olarak belirttiğiniz şekilde yapmanızda da bir sakınca yok.
Şekersiz sütlü kahve içebilirsiniz; çok katı bir diyet değil. Ancak sütü yine de çok sık almamanız daha uygun.
Sade kahve konusunda özgürsünüz.
Ya da öğünleri sabah 07:00 öğle 12:30 akşam 15:00 olarak ayarlasak olur mu
Bu diyeti emzirme döneminde yapabilir miyiz yaparsak sütte bir azalma olur mu
Alime hanım; birebir uygulamamanız daha iyi olur.
Ancak öğün aralarını 4-5 saat tutup yemek yemediğiniz zamanlarda da bol bol sıvı tüketebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim cevabınız için ben çok çay tüketen biriyim şansım şekersiz içmem bu yüzden neredeyse hiç su içmiyordum iyi bir kahvaltı yaptım protein ağırlıklı 4 saatlik boşluklarda da su içtim inşallah bu diyetle bol su içerim zaten beni sismanlatan ara atıştırmalardi ayda en azından 2 kilo vermeyi hedefliyorum
Çok güzel Alime hanım. Kaç kilosunuz şu an bilmiyorum ama hedeflediğinizden daha çok vereceğinizi düşünüyorum.
Yeni doğum yaptım 2 aylık bebeğim var 75 kilo ile hamilelige başlayıp 85 kilo ile doğum yaptım ilk hafta 78 kiloydum şimdi 82 kiloyum bol su içerek biraz da yürüyüşle kilo vermek istiyorum yakın hedefim aylık 2 kilo vermek ,uzak hedef ise 60 kiloya düşmek
Emzirmek, kilo vermenizi oldukça hızlandıracaktır Alime hanım.
Muhtemelen 4 kiloya kadar çıkacaktır verdiğini kilo miktarı aylık olarak.
Umarım dediginiz gibi olur 4 kilo vermek bana çok iyi gelecek günlük 3 kilo su içiyorum bu bile bana çok iyi geldi verdiğiniz destek için çok teşekkürler ay sonunda tekrar yazarım kilomu
Güzel sonuçlarınızı bekliyoruz Alime hanım 🙂
Merhabalar, bu diyete başlamak istiyorum fakat 8 saatlik yeme suresi okul sebebiyle tam tutmuyor, sabah en geç 7 de kahvalti yapiyorum akşam da en erken 16 30 da yiyebilirim, kısacası yemek saatini 9 buçuk saate çıkarmak diyetin işleyişini çok etkiler mi? 2. sorum bu aralıkta almam gereken kaloriyi geçmeden istediğim kadar öğün yapabilir miyim? Son olarak başka bir yerde 16 saatlik kısımda haşlanmış yumurta ve yağsız tuzsuz az kalorili mevsim meyve sebzeleri ve yoğurt yenmesinde problem olmadığını gördüm,doğru mu? Şimdiden teşekkür ederim.
Yasin bey, bu diyette yenilen süreyi ne kadar az tutarsan o kadar iyi ama 9,5 saat de ciddi anlamda etkilemez.
Yemek yiyebileceğin aralıkta istediğin kadar öğün yapma imkanın var ama yine öğün sayısını arttırmamak ve sürekli besin tüketiminde olmamak önerilir.
16 kısımlık açlık sürecindeki bilgiler hatalı.
Teşekkür ederim sistemi ayarladım 12.45-16.45 arası yemeyi düşünüyorum, bir sorum daha var günde 500 kalori açığı ile bu xaman aralığında yiyerek artı haftada 3 gün fitnes ve kardiyo yaparak yağ oranımı bir ayda yüzde kaç düşürmem mümkün? Şuan %18
Yasin bey; amacınız yağ oranınızı düşürmekse 500 kalori eksiğinden daha çok protein tüketimini arttırmanız önemli. Eğer kalorinin büyük bölümünü proteinden alırsanız sizin için aylık %3-4’e kadar bir düşüş beklenebilir.
Merhabalar.bir aydir boyle bir zayiflama yonteminin oldugundan habersiz bu diyeti uyguluyormusum forumlari okurken yeni farkettim.hergun 12:30 gibi ilk ogunumu yapiyordum ve aksamda 19:30 da yemege son veriyordum.tam bir ayda 4 kg zayifladim.ustelik buyuk kismi yagdan gitmis.nasil oldu acaba derken simdi if yontemiyle oldugunu ogrendim.acaba vucudumuzu sasirtmak icin arada farkli saat dilimleri uyglamalimiyiz.yoksa biraydir devam ettigim saatime devam edeyimmi.birde kilomuzun takildigi noktadaayran veya pirinc lapasi kurunden bahsetmissinizbunlarin tarifinden verirmisiniz.bir sorum daha var. Oruc zamaninda yari su yari sut seklinde nescafe icebilirmiyiz.tesekkurler
Fadime hanım; verdiğiniz kilo için tebrik ediyorum.
Tahmin ediyorum ki verdiğiniz 4 kilodan çok daha fazlasını vermiş gibi göründüğünüzü söyleyenler oluyordur.
Saat dilimleri etki etmeyecektir ama kilo verme hızınız düştüğünde, 1-2 hafta gibi bir süre boyunca yönteme ara verilebilir.
Pirinç lapası kürüne https://www.zayiflamaiksiri.com/2015/04/pirinc-lapas-diyeti.html üzerinden göz atabilirsiniz.
Süt ile tüketilmesini çok önermiyoruz aslında ama eğer çok acıkıyorsanız tüketebilirsiniz.
İF diyetinden yeni haberim oldu.Bir süredir eşim ve ben, uygun bir diyet arıyorduk.Kendimize uygun birer liste çıkararak başlamayı düşünüyoruz.47 yaşındayım.Kilolu değilim.Ama bir yaştan sonra dikkat etmem gerektiğini ve bunun sağlık açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.Eşim ise biraz kilolu.Zaman içinde sorularım olabilir.İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.
En önemlisi sağlık ve kendimizi iyi hissettiğimiz kiloda olmaz zaten Mutlu hanım.
Her zaman aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
Sağlıklı bir hayat diliyoruz.
Teşekkürler..İyi ki varsınız.
Ne demek Eray bey, sizin bu yorumlarınız bizim için büyük bir motivasyon kaynağı 🙂
Yeniden merhaba..Bu arada,8 yaşında çocuğu olan bir anneyim.Doğumdan sonra biraz kilo kaldı.Pilates vücudun toparlanmasına çare midir? Teşekkürler.
Mutlu hanım; pilates sıkılaştırma konusunda ciddi anlamda etkili bir yöntem. Ayrıca kendinizi çok dinamik ve mutlu hissedersiniz.
Eğer sorun yalnızca göbek bölgeniz ve çevresindeyse Ebru Şallı’nın süper bir karın çalışması işinize yarayacaktır.
merhaba.13-14 yaş için bu yontem uygunmudur? şimdiden ilgniz için teşekkürler.
Sevgili Meri; oldukça sağlıklı bir yöntem olduğu için evet uygundur.
Merhaba. İf diyete bugün başladım kendime şans diliyorum yaklaşık olatak 15-20 kg fazlam var. Saat 12-20 arası yapıyorum.sabah kepek ekmeğine tost arada haşanmış yumurta. Öğlen ton balıklı salata akşam çorba salata yoğurt 7 buçuk gibide meyve ve yoğurt diye program yaptım sizce dağılım uygunmu. Çünkü dağılım önemli demişsiniz kilo bile alınabilir diye nerak ettim .teşekür ederim
Gayet güzel İrem hanım. Yalnız, bir süre böyle devam edip kilo vermenizde yavaşlama olursa ve herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsanız 6 saate indirmenizi önerebilirim. Özellikle geceleri 22-23 gibi uyuyorsanız 1-2 saat erkene çekmenizde fayda var.
Teşekür ederim yardımınız için gece geç yatıyorum ama takip ederim eğer yavaşlama olursa 6 saati denerim.kalori miktarını 1200 den düşürsem olurmu?
Mümkün oldukça düşürmeyin İrem hanım.
En kötü şartlarda 1000 kalori kesin alın.
Bu diyet sağlıklı bir diyet. Az kalori alıp sağlıksız hale dönüştürmeye hiç gerek yok.
Sizi tekrar rahatsız ediyorum.chia tohumu kullansam faydasını görürmüyüm
Tabi, görürsünüz İrem hanım.
Chia tohumu metabolizmayı ciddi anlamda hızlandırıyor.
İyi günler bu diyeti dün gece fark ettim 15 kilo fazlam var 16 aç 8 tok yapmayı düşündüm ama benim skintim akşam üzeri atstrma istegi olduğu için saati 13.00-21.00 beslenme saati yapsam olurmu gece 1 gibi uyuyrm günlük 1 saat kardiyo yapıyorum en fazla 1400 beslenme ile boyum 170 şuan kilom 90 ne kadar sürede verebilirim acaba 15 kg yu yaza dugunum var inş cvblarsiniz ?
Sevgili Dilo merhabalar.
Eğer bu 8 saati doğru ayarlar ve kalorileri abur cubur/fast food ile geçirtirmezseniz yaza kadar rahatlıkla berirsiniz.
Kardiyo kilo verme hızınızı ciddi anlamda arttırır; ancak düğününüz olduğu için ekstra olarak sıkılaştırma sağlayacak olacak videoları da önerebilirim.
Özellikle vücudunuzun bir bölümünde fazlalık bulunuyor ise; o bölgeye yönelebilirsiniz. Sonuçta gelinlikle tüm dikkat sizde olacak 🙂
Sevgiler ve şimdiden mutluluklar.
Teşekkür ederim ? peki birsey daha sormak istedim sağlıklı olunca hersey yiyebilirmiyim yoksa protein ağırlıklı yapmalimiyim
Protein ağırlıklı olması avantaj ama sıfır karbondirat yapmayın.
%70 protein, %30 karbonhidrat tüketebilirsiniz.
Peki yağ ne olucak bugün 1200 kalori tüketim oranları da yüzde 27 karbonhidrat yüzde 41 yağ yüzde 32 protein oldu nasıl sizce sağlıksız hiç bir şey tuketmedim ve gayet iyiydim normalde duramazdim yemeden ama bugün maşallah iyi durdum yemedim abur cubur
Sağlıklı yağ olduğu sürece tüketebilirsiniz ama miktarını abartmayın tabi.
Bu yöntemi uygulamaya devam ederseniz açlığınızın çok azaldığını göreceksiniz.
Tam da yemeden duramıyorum diyenleri düzene sokacak bir yöntem.
İyi akşamlar. Ben şunu anlamadım diyelim ki saat 10da kahvaltı ettim sonra bide akşam 7 de akşam yemeği yedim o arada yemek yemem lazım mı ? Öğlen yemeği olarak? Ben bugün bu diyeti uyguladım sanıyodum burayı okuyana kadar yani 3 öğün normal beslenip sabah 10a kadar bişi yemiycez mi doğru mu anlamışım ?
Sinem hanım, 10 ile 7 arasında yemek yiyebilirsiniz; ancak 16 saat açlık süresi uyguluyorsanız öğün haricinde yememenizi öneririz. Dediğiniz gibi sabah 10’a kadar yenilmemeli.
Merhabalar…oncelikle bilgilendirmeniz icin Teşekkürler. ..ben Subatin 5 inden itibaren uyguluyorum bu diyeti ama sadece 1.5 kilo verdim….ancak ben herhangi bir yiyecek kısıtlaması ve egzersiz yapmıyorum. ….ayda 4 kilo verilebilir deniyor ama ben niye veremedim merak ediyorum…benim boyum 1.66 …kilom da su an 66….saygilar
Berrin hanım, her diyette olduğu gibi bu diyette de sonuçlar kişiden kişiye değişebilir. Ancak bu değişikliğin yanı sıra; kalori alımında sınırsız olmamanızı, besin grupların ayarlamasını iyi yapmanızı ve protein miktarını az tutmamanızı, su miktarını boş tutmanızı önerebilirim.
Merhabalar, ben sık sık az az yeme insanı olmadığım için bu diyet bana daha uygun gibi geldi.Sormak istediğim şey şu, ben gündüz açlığa daha çok dayanıyorum şekersiz kahve su tüketiyorum,benim sorunum akşam yemeği seviyor olmam.Yemek sonrası yatana kadar çerez abur cubur da dahil çok tüketiyorum.Ertesi gün akşama kadar kendimi cezalandırıyorum ki anladığım kadarıyla bu diyetin mantığı biraz benimkine benziyor.Çok uzattım soruma geçeyim,çalışıyorum ve gün içinde yemesemde olur,sizden ricam benim durumuma uygun örnek bir program önerebilirmisiniz,saat ve öğün içeriği açısından.Ayrıca bu diyetle 5 kg ne kadar sürede verilebilir, regl düzensizliğine sebep olur mu şimdiden teşekkürler
Sevgili Barsema; sizin durumunuza uygun olarak akşam öğün yapabilirsiniz ancak akşam saatlerinde yenilenlerin sindiriminin tamamlanma süresi nedeni ile gündüz tüketmeye göre dezavantajlıdır.
En azından yatmadan 2-3 saat önce yemeyi kesmenizi önerebilirim.
6 saat gibi bir süre içerisinde öğünlerinizi ya da atıştırmalıklarınızı bölebilirsiniz.
Tekrar merhaba, birkaç saat önce buraya soru içerikli bir yorum yazmıştım yardım edeceğinizi umarak cevap vermeyebilirsiniz anlarımda şimdi yazdığımı da göremiyorum.Bu kadar okuyucuya cevap yazma nezaketini gösteren adminin cevap vermemesi değilde yorumumu silmiş olması şaşırttı açıkçası.Neyse iyi günler size
Sevgili Barsema; yorumlar geldiğinde onaya düşmekte ve cevap ile beraber yayınlanmakta. O nedenle, yorumu bıraktığınız anda görmeniz mümkün olmamakta.
Merhaba tekrar, öncelikle mesajların onaya düştüğünü bilmediğimden önyargılı davrandığım için sizden özür dilerim,vakit ayırıp cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim.Bu diyet regl düzensizliğine sebep olur mu peki? Birde gün içinde almam gereken vitaminleri 16 saat açlık süresi içinde almamın bir zararı olur mu? Tekrar teşekkürler
Rica ederim, ne demek sevgili Barsema 🙂
Regl düzensizliğine bu diyet değil, az kalorili ve beslenmek, vitamin/mineral eksiklikleri neden olabilir.
Diyet sürecinde zaman zaman karşılaşılabilen bir süredir.
Ayrıca vücut yaşadığı değişiklik nedeni ile eğer hassas bir regl döneminiz varsa ve stres gibi faktörlerden de sık sık etkileniyorsa ilk 1-2 ay düzensizlik yaşamanız normaldir.
Gün içerisinde almanız gerekenleri 8 saat içerisinde almanız bir sıkıntı yaratmaz. İnsan vücudu, aslında tarih çağlarından buna kodlanmıştır. Biz zaman içerisinde yapıyı bozmuş durumdayız.
Merhaba.eğer antrenmanı saat 16.00 -18.00 arası yapıyorsak beslenme saati nasıl olmalı ve bu süreçte kas kütlesi arttırmak için çalışmak nasıl olur
Furkan bey; 8.00-14.00 arası beslenerek 16 gibi spora başlayabilirsiniz.
Merhaba simdi bn bisey anlamadm hangi saatlerde ne yiyeym yemedigim zamnlarda su sekersiz cay veckahve icebilirmiyim sinirsiz bisekilde
Merhaba benim bu yaz düğünüm var ve 25 kilo fazlam var 6 ayda 25 kilo verebilir miyim 🙁
Elif hanım 25 kiloyu 6 ayda rahatlıkla verebilirsiniz.
Zaten son aylarda koşuşturma içerisinde ekstradan kilo verdiğinizi de görürsünüz. 🙂
Ancak kilo verme sürecinizde mutlaka spor yapın. Sarkma olmasın ve daha biçimli kilo verin ki gelinliğinizin içerisinde tam istediğiniz gibi olun.
Haklisiniz çok tesekkur ederim ? evde koşu bandım var sizce o alet yeterli olur mu bu kiloyu vermek için bir de yediklerime dikkat edersem
Koşu bandını verimli kullanırsanız çok etkisini görürsünüz Elif hanım. Sitemizde, interval antrenman yazısı var. Arama kısmına yazarsanız çıkar.
Koşu bandını bahsettiğimiz şekilde interval antrenmana uygularsanız alacağınız sonuç ciddi anlamda artar.
Anladım çok teşekkür ederim Allah razı olsun çok yardımcı oldunuz sizin gibi insanlar kaldi mi herkes yalan dolan peşinde siz hiç sıkılmadan sorularimiza yanıt veriyosunuz başarılar dilerim size.?
Ne demek Elif hanım. Yeter ki tek bir kişinin dahi hayatını değiştirmesine faydamız olsun. 🙂
Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Merhaba;
Bir süredir diyetteyim.Belkde ondan algikama sorunu çekiyorum ?Sizden ricam bu diyet ile ilgili saatleri ve ornek bir günü yazabikirmisiniz.
Raif bey; diyetin esnemesi olduğundan dolayı örnek menü yanlış anlamalara neden olabilir.
Ancak şöyle özetleyeyim.
Eğer mümkünse 6 saat süre boyunca yemek yemeniz ve maksimum 2 öğünde tüketmeniz en iyi sonucu almanızı sağlayacaktır.
Örneğin; saat 10’da başlayıp 16 gibi bırakabilirsiniz.
Bunu da kahvaltı ve öğle/akşam öğünü olarak bölerseniz gayet iyi olur.
Oncelikle tebrik etmek istiyorum.butun sorulara cevap veriyorsunuz.okurken takdir etmeden geçemedim.yeni duydum bu diyeti.nasipse başlayacağım.bence adı bile motive edici.oruc mantığı ile umarım faydalı olur.
Teşekkür ederiz Yasin hanım 🙂
Güzel sonuçlar alacağınıza inanıyorum oruç diyeti ile. Güzel sonuçlarınızı da bekliyoruz.
merhaba bu diyeti 1 ay gibi bir süredir uyguluyorum çalışma saatlerime göre ayarladım sabahları tahmini 7 gibi kalkıp gece 12 gibi yatıyorum günde en az 10,000 adım atmaya özen gösteriyorum ve akşamlarıda eliptik yapmıyorum kilo olarak ne kadar verdim bilmiyorum ama acaip bir rahatlık var aç kaldığım zamanlarda ve incelme gözle görülür şekilde eminim kilomda düşmüştür benim sorum sabah 8 gibi ilk öğünüm öğlen 14 gibide son öğünümü yapıyorum akşamları 6 gibide eliptik yapıyorum eliptik yapmadan önce lcartine içiyorum hem enerji versin hemde metobolizma hızlansın diye sizce doğrumu yapıyorum ? cevap için şimdiden teşekkürler
Harika yapıyorsunuz Çiğdem hanım.
Eminim tartıda gördüğünüz rakamdan çok daha sıkı ve fit bir vücuda kavuşmaya başlamışsınızdır.
Yalnız, aklınızda bulunsun. Özellikle akşamları erken saatlerde uyuyorsanız lcartine akşam saatlerinde tüketiliyor ise; uyku bozukluğu yapabilir.
Eğer, rahatça uyuyorsanız sorun yok ama uyuyamıyor/sık sık uyuyup uyanıyorsanız aklınızda bir neden olarak kalsın.
merhaba öncelikle kilom 70 boyum 1.64 ve kadınım bu diyete yeni başladım beslenme şeklim sabah 1 bardak süt yarım salatalık öğle 1 küçük kase yoğurt ve akşam elma vs sebze türü şeyler tüketmeye çalışacağım hedefim 50 kiloya inmek bu diyet programıyla kaç ayda bu hedefe ulaşırım veya programa baska eklemem veya çıkarmam gereken şeyler varmı şimdiden çok tesekkurler
Şilan hanım;
Bu diyette öncelik, öğünleri hangi saatlerde yapacağınız. Ancak bunun yanı, belirttiğiniz besinler çok çok fazla az ve verilen kilo çok sağlıksız olur. Ekstra olarak diyet sonrasında da kolaylıkla kilo alırsınız.
boyum 187cm kilom da 84 civarı. Bir aydır ‘crossfit’ ile uğraşıyorum ve sürekli aç geziyorum -gün içinde sürekli yemek yesem dahi.- Bu duruma kolay alışabilir miyim ve sürekli proteinli beslenerek maddi açıdan zora sokabilir mi beni? biliyorsunuz ki et-balık bunlar maliyetli şeyler.
Furkan bey;
Alışma süreci 21 gün kadar sürebilir.
Akabininde, eğer düşük kalorili beslenmiyorsanız alışacaksınızdır.
Ancak kalori hesabı mutlaka yapın. Düşük kalorili beslendiğinizde istediğiniz kas oranına ulaşmanız zor olur.
Proteinin maddi açıdan maliyeti ise; sizin tercihlerinize göre değişir.
Et ve balık değil de, yumurta, tavuk, süt ürünlerinden de bolca protein alabilirsiniz sonuçta.
Merhaba 40 gundur kalori sayarak intermittent fasting yapiyorum 7 kg verdim hala 7 kg var bu ara kilo veremiyorum ve daha cok acikiyorum bana ne onerirsiniZ. Ne kadar devam etmeyelim. Spora yapamiyorum iki kucuk cocugun var.
Damla hanım;
40 günde 7 kilo gayet güzel bir başarı.
Bu süreç sonrasında vücut kendini korumaya almış olabilir.
Acıkma durumunuz, çok düşük kalorili beslenmiyorsanız kan şekeri dengesizlikleri ile alakalı olabilir.
Gün içerisinde tarçınlı su tüketimi önerebilirim. İF için de uygundur. Sakıncası olmaz.
Aynı zamanda vücudun su eksikliği ve mineral eksiklikleri de kimi zaman açlık olarak kendini gösterebiliyor.
Havalar da ısınmaya başlamışken su tüketimine dikkat etmek önemli. Aynı zamanda günde 1-2 tane maden suyu tüketebilirsiniz.(Tabi ki sakıncası olacak bir sağlık sorununuz yok ise)
merhaba,ben de 16_8 yöntemini uyguluyorum.sabah aclık periyodunda spordan önce l carnitine ya da cla kullanmak orucu sekteye ugratır mı ? simdiden tesekkür ederim.
Mert bey
Hayır, açlık süresini bozmaz. Tüketebilirsiniz.
cevabınız için tesekkür ederim.
Selam bu diyeti yapmak istiyorum Sabah 12 de Yesem aksam da 8 olur mu aralrda ayran ve kefir icilirmi
Akşamı biraz daha erkene alırsanız iyi olacaktır.
Özellikle gece 12’ye kadar uyuyorsanız.
Ayran ve kefiri çok acıkırsanız tüketebilirsiniz. Genel olarak tüketmemek daha iyi olacaktır.
1.58 boyunda 69 kiloyum. Aralikli oruc diyetini fazlaca duyunca uygulamaya basladim. Sabah 8 de kahvalti 15.00-16.00arasi da aksam yemegimi yiyorum arada sadece turk kahvesi ve hibiskus,yesilcay iciyorum.sabah ve aksam olarak 2 ogun yapiyorum onun disinda hicbir sey yemiyorum. 91kg da 61e düşen ben bu diyetle gram veremedim. Nerede yanlis yapiyorum acaba?bu arada gunde 2 kez olmak uzere 30 ar dakika spor yapiyorum. Neden ise yaramadığıni cok merak ediyorum.
Sibel hanım;
Uygulama şeklinizde herhangi bir sıkıntı yok.
1- Vermiş olduğunuz kilolar sonrasında duraklama döneminde olabilirsiniz.
2- Beslenme programınızdaki besinlerin dağılımı kilo vermeye uygun değildir.
3- Bu beslenme şekli size uygun değildir.
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yediklerimle alakali mi bilemiyorum. Ekmek de dahil hamurisi hic tuketmiyorum. Daha cok protein agirlikli besleniyorum. Sadece kahvaltida 2 dilim karpuz yiyorum tek kacamagim bu. Sanirim sorun bu diyetin bana uygun olmamasi.
Karpuzun da miktarı çok olmadığından dolayı sorun oluşturacak bir durum yok.
Bu diyet pek çok kişi için uygun olsa da sizin için başka bir diyet daha iyi olabilir.
Merhabalar yaklaşık bu diyeti 2 haftadır yapıyorum ve vucudumda farkliligi hissediyorum ve aktif olarak(haftanin 7 günü)spor yapiyorum bir ogunumu fast food olarak alsam bir sakincasi olurmu
Sevgili Mertcan;
Haftada 1 öğünü kaçamak olarak görebilirsin. Sakıncası olmaz.
Merhabalar bu diyete başlamayı düşünüyorum kafamdaki program söyle saat 11:00 3 yumurta maydanoz ve salatalık yiyip arada bol su su tüketip akşamda 400 gr tavuk,salata ve ayran ile günü bitireceğim. uygun mu sizce.
Boyum 166 kilom 54 ve hedefim 48 olmak ayrıca basen bölgemi inceltmek istiyorum tam olarak kaç günde vermem mümkün ve sizce hangi saatlerde ne tuketmeliyim
Duygu hanım;
Aslında boyunuza göre kilonuz gayet ideal.
Acaba yağ-kas oranlarınız mı idealin dışında?
İmkanınız var ise kas-yağ oranınızı bir ölçtürmenizi öneririm.
Devlet hastanelerinin kimilerinde ya da ürün tanıtımı yapan yerlerde bulabilirsiniz.
Bu sonuçlara göre daha rahat yorum yaparız.
Merhaba 1.58 boyunda ve 64 kiloyum. Bir kaç gündür sabahları yulaf kepeği+ süt saat 4 civarlarında evde olan hafif yemsklerden sadece bir kaşık yiyerek besleniyorum. Ardından hiç bir şey yemiyorum. Hafif egzersizler yapıp günde beş bin adım atıyorum. Okul açılana kadar zayıflamak istiyorum. 14 günde ne kadar kilo verebilirim? Birde sabah akşam yukaf kepeği+ süt yersem ne olur? Öyle yapmak istiyorum bir kaç gün sonra
Sevgili Ebru;
Bu şekilde vermiş olduğunuz kilolarla sadece sağlığınıza zarar verirsin.
Verdiğiniz kiloları kısa sürede tekrar alırken vücudunuzun deforme olmasının çoğu zaman dönüşü olmaz.
O nedenle de kesinlikle önermiyoruz.
Merhabalar. 3 gündür IF yapıyorum. 170cm boy ve 74 kiloyum. Olcturmedim ama bariz bir yağlanma sorunum var. Spor yok. 9-17 arası yiyorum. Açken çok sıvı tuketemiyorum. Açlık saatinde ayran tüketmek uygun olsa keske😏. Bu arada dün gece açlıktan ve mide ağrısından uyuyamadım.
Filiz hanım;
Özellikle ilk günlerde bu durumla karşılaşmanız normal ancak İF özellikle yağ yakımına yönelik bir diyet.
O nedenle çok güzel sonuçlar alacağınızı düşünüyorum.
Merhabalar…
If diyetini yapacağım ancak bir kaç soru işareti var kafamda…
1) 16 saat aç 8 saat beslenme yöntemini kullanacağım ve 2 öğün yiyeceğim…toplamda 1400 cal almayı planlıyorum 121gr protein (483 cal) 166 karbonhidrat (666 cal)28 gr yağ (250 cal) sizce bu uygun mudur?
2) if yönteminde 2 gün oruç diyor yani 5 gün if 2 gün oruç ve erkeklerde 600 cal ile sınırlı diye bunu tam anlayamadım bildiğimiz oruç tutup sadece 600 cal alarak günü bitirmek mi burda kasıt…cvplarınız için şimdiden teşekkürler…ağırlık idmanları ile destekliyeceğim diyeti…
Boy 1.72
Kilo 78
Yağ oranı 16.8
Emre bey;
1- Mümkünse protein miktarını biraz daha arttırın. Protein, karbonhidrattan daha fazla olsun.
2- Bahsettiğiniz 2 gün çok sağlıksız Emmre bey. 7 günü de aynı şekilde yapmanızı öneririm.
3- Ağırlık çalışacağınızı sonradan gördüm. Eğer amacınız kas oranınızı da arttırmaksa kalorinizi biraz daha arttırmanız iyi olacaktır. Protein olarak arttırmak önemli tabi.
Merhabalar 🙂
14.00/22.00 yemek
22.00/01.00 oruç
01.00/08.00 uyku
08.00/14.00 oruç
işim ve uyku düzenim gereği programı bu şekilde yapabiliyor muyum ?
Sevgiler …
Merhabalar Esin hanım.
Tabi, İF diyeti bu şekilde uygulanabilir.
Bol bol suyu da unutmayalım 🙂
Çok teşekkür ederim ☺
Bol bol su ve çok acıkırsak salatalık 🤗
Sevgiler
Boyum 174 kilom 84 ilk kez zayıflamak adına bir şey yapmak istiyorum araştırdıgım diyetler arasında en iyi bu gibi görünüyor İnşallah olumlu sonuçlar alırım
Güzel sonuçlarınızı bekliyoruz Esma hanım 🙂
Merhabalar meyva tüketebiliyormuyuz
Uygun saatlerde tüketebiliyorsunuz Meliha hanım.
Merhaba haftanın beş günü spora gidiyorum programı şu şekilde yapsam olur?
8-12 oruç
12/21 arası yemek
19-20 arası spor
21/8 arası oruç
Eğer erken saatte yatıyorsanız yemek saatini 1-2 saat öne çekerseniz daha iyi olur Buket hanım.
Merhaba yaklaşık 1 aydır if yapıyorum. 11-19 saatleri arasında. Kalori hesabı yapmadan yediğime içtiğime dikkat etmediğim halde bariz bir incelme söz konusu çok mutluyum ve de bu beslenme biçimine alıştım. Tek sıkıntım karbonhidrata fazla düşkün olmak onu nasıl aşabilirim sizce ?
Gizem hanım;
Karbonhidratları belli bir süre azalttığınızda eskisi kadar canınızın istemediğini göreceksiniz.
Özellikle hızlı sindirilen karbonhidratların alışkanlık oluşturma özelliği var.
1 ay kadar kendinizi zorlayarak tüketimi azaltın. Çok rahatlayacaksınız.
Merhaba, ben bu yönetimi kullanarak 1 ayda 6 kilo verdim ama şöyle bir şey okudum bayanlarda açlık süresi 18 saati geçince testesteron hormonu fazla salgılandığı için feminenlik etkileniyormuş. Bu doğru mu çünkü ben 20 saat açlık 4 saat tokluk periyodu kullanıyorum. Yardımcı olur musun lütfen ?
Merhaba ben intermittent fasting’e cumartesi başladım. 19 yaşındayım boyum 1.57 kilom 56. Hergün 300 kere ip atlayıp yarım saatte dans etsem spor için yeterli olur mu ? Yoksa artırmam gerekir mi? Birde jelibonu çok sevdiğim için çok az aralarda yesem uygun olur mu ama aç olucağım zamanlarda kesinlikle yemiyorum onu belirteyim. Son olarakta açlık zamanında kahve içersem bardağın yarısına yarım yağlı süt yarısına su koyuyorum bir şey olur mu ? Teşekkürler
Zehra hanım;
Öncelikle kilonuz ideal oranlarda olduğu için kilo verme hızınız yavaş olacaktır ama eğer yağ oranınız fazla ise bu diyetin çok faydasını göreceğinize emin olabilirsiniz.
* Şeker, normal şartlarda da zararlı bir besin ama yeme saatlerinde ufak tefek kaçamakların çok zararını görmezsiniz. İnsanız sonuçta, sürekli sağlıklı beslenmek çok da kolay değil.
* Açlık döneminde sütlü içmezseniz iyi olur ama eğer dayanamayacak modda iseniz en masum seçenek olur.
Sevgiler..
Cevapladığınız için çok sağolun 🙂 Etrafım da diyor kilon yok diye ama belirli bölgelerde yağlar var umarım iyi sonuç alırım ve yaşam stilime uyuyor en azından sağlıklı hissediyorum ve insanı strese sokmuyor bu diyet . Dikkat etmeye çalışacağım açlık zamanında süt içmemeye. Peki spor açısından dediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz yeterli olur mu yoksa arttırmalı mıyım ? bu diyette hareket çok önemli sanırım çünkü.
Zehra hanım;
Öncelikle ufak ufak başlayıp zaman ile artırırsanız daha iyi olur.
Hızlı başlayıp kısa sürede bırakmak yerine düzenli olmak en doğrusu.
Merhabalar 165 boy 77 kg ile bu oruca başlayacağım. 16/8 planına uyacağım. Ve yeme zamanında 1400 kalorilik diyeti uygulayacağım. Ev dışında spor yapma imkanım yok. Bacaklarımı da inceltmek istiyorum. Spor olarak ne yapmalıyım ? Kaç saat? Ve hangi saat aralıklarında yaparsam daha sağlıklı olur bunları merak ediyorum. Cevaplarsanız sevinirim
HOCAM MRB BENDE BU ARALIKLI ORUÇ YÖNTEMİNİ DENEMEYE KARAR VERDİM. SİZE BİR KAÇ SORUM VARDI CEVAPLAYABİLİRSENİZ SEVİNİRİM. BESLENME DÖNEMİMİ SABAH 8 İLE ÖĞLE 12 ARASINDA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM. AKŞAM 5 DEN SONRA SPORA GİDİYORUM. HAFTANIN 4 GÜNÜ SPORA GİDİP YAKLAŞIK 2 SAATE YAKIN AĞIRLIK VE KARDİYO ÇALIŞIYORUM. HALİYLE SPORDAN ÖNCE VE SONRADA BİR ŞEY YEMEYECEĞİM İÇİN BUNU BİR ZARARI OLUR MU. BİR DE BU DİYETTE HAFTANIN BİR İKİ GÜNÜ NORMAL BESLENME GÜNÜ FALAN VAR MI YOKSA SÜREKLİ AYNI ŞEKİLDE Mİ BESLENMEK GEREKİYOR. BİR GÜN BU ŞEKİLDE BESLENİP DİĞER GÜN NORMAL BESLENMEK MÜMKÜN MÜ.
Merhabalar,
8-16 metodunu yapacağım. Yeme saatlerimi 12:00-20:00 arası planlıyorum. Sabah 7:30-8:30 arası kardiyo yapsam sıkıntı olur mu? Antremandan 3 saat sonra ilk yemeği yiyeceğim. Teşekkür ederim.
Kerem bey;
Normalde bir zararı olmaz ama kendinizi bir deneyin. Tansiyon düşüklüğü, halsizlik gibi bir durum söz konusu olmazsa bu şekilde uygulayabilirsiniz.
Merhaba, 3 haftadır ketojenik diyetteyim ancak çok iyi bir sonuca ulaşamadım. If diyerine başlayacağım ancak 3sorum olacak; 1. 11-19 arası beslenme düzeninde spor hangi aralıkta olmalı?
2. Reaktif hipoglisemi rahatsızlığım var sıkntı olur mu?
3. 11-19 saatleri arasında istediğim düzende mi yiyeceğim yoksa sadece 11 ve 19 saatlerinde mi yemem gerekir?
Merhabalar Sevgili Felicia;
1- Spor konusunda önemli bir katı düzen yok. Yemek öncesi ve sonrası birer saat yapmamanız yeterli.
2- RH için bu diyet sorun yaratabilir. Kendinizi bir deneyebilirsiniz ama uzun süreli açlık kan şekeri üzerinde sıkıntı yaratabilir.
3- 11-19 arası istediğiniz saatlerde yiyebilirsiniz.
Merhaba ben 17 yaşındayım. Bu diyeti uygulamam sprun olur mu? Boyum 1.60 kilom 58 .
Merhabalar. İf diyetinden hiç haberim yokken hatta bilinçli bir şekilde diyet bile uygulamamisken bir dönem farkında olmadan if kurallarına göre beslenmisim. Hiç sporsuz 4ay gibi bir sürede 33 kilo verdim . Yeme duzenimden bahsettiğim bir arkadaşım sen intermittent fasting yapmışsın farkında olmadan deyince detaylı araştırdım . Bunu bilincli olarak devam ettirmek istiyorum.
Merak ettiğim bir konu var. Ben 20/4 yapıyorum . 4saat kısa bir dilim olduğundan bazı özel günlerde düğün vs kutlamalarda misafirli zamanlarda zorlandığım oluyor . Ayda 1-2 sefer saatleri esnetsem 16-8 e donsem bir günlüğüne falan , ertesi gün nasıl beslenmem gerekir ne önerirsiniz. . .
Yada saat aralığını değiştirme kararı aldığımda bir gün öncesinden nasıl beslenmeli cevap verirseniz çok sevinirim iyi günler ☺️
Sevgili Yasminyus;
Öncelikle deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Takipçilerimiz için eminim çok faydalı olacaktır.
Esnettiğiniz günlerin sonrası için protein yoğunluklu beslenmenizi, bolca su tüketmenizi ve yeşil çay, ananas gibi ödem atma konusunda faydalı takviyelere yönelmenizi öneririm.
Önceki gündense sonraki gün telafi yapmak daha mantıklı olur.
Sağlıklı günler dilerim. <3<3
Merhaba ,
Boyum 1.56 ve 64 kiloyum. Bu diyeti tam 1 yıl önce ünlü bir Youtuber tarafından görmüş ve dinlemiştim ama uygulamamıştım. Dün tekrar bir yerde karşılaşıp neden denemiyorum diye düşündüm ve bugün yani pazartesi itibariyle başlamış bulunmaktayım.
Size sorum şu;
Spor yapmayı pek seven biri değilim sadece günde 30-40 dk yürüyüş yapabilirim diye düşünüyorum ve bugün başlayacağım buna.
Ben 16-8 olarak başladım bugün itibariyle 12.30 ve 20.30 arası uygulamayı düşünüyorum. (Şimdilik)
12. 30 da öğle yemeği olarak haşlanmış kabak salata ton balığı köfte tarzında yesem akşam da yine öğle öğünü gibi ya da çeşitlendirilebilir salatlar protein ağırlıklı yesem ve dediğim gibi yürüyüş yapsam faydasını görür müyüm?
12.30 da yemek yedikten sonra akşam öğününe kadar hiçbirşey yemeyip sadece sıvı mı tüketmeliyim yoksa ara öğünde yapabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler 🙂
Sevgili SS;
Düşündüğünüz sistem gayet güzel ve uygundur.
Öğle ve akşam arasında ara öğün yapmazsanız alacağınız sonuç daha iyi olacaktır.
Hocam öncelikle detaylı yazı ve emeğiniz için teşekkürler
Ben gündüz 14-15 gibi yemek yiyorum ve ertesi gün aynı saate kadar kalorisiz sıvılar hariç hiç bir besin almıyorum. Bu şekilde tek öğün yapıp 22 saat aç kalmış oluyorum. Başlayalı bir hafta oldu hiç kilo veremedim. Değiştirmem gereken bir şey ya da öneriniz var mı?
Teşekkürler iyi çalışmalar
Ne demek Elda hanım 🙂
Tek öğünde çok yüksek kalori mi alıyorsunuz? Eğer kalori miktarını abartmıyorsanız ve tek öğün yapıyorsanız buna rağmen kilonuz aynıysa bir tetkiklerinizi yaptırın derim. Elbette ödem, hormon değişimi gibi durumlarda zaman zaman kilo sabit kalabilir ama diyete yeni başlayıp böyle bir düzenle kilo vermemişseniz altında farklı bir neden olabilir.
Bu diyet benim favori diyetim. Oldum olası düzenli beslenmeyi sevmem. 3 öğün yapmak hiç benlik değil. Kahvaltı yerine kahve içerim ama normalde gün içerisinde sık sık abur cubur tüketirim. Zaman zaman da bu diyetle kilomu kontrole alırım. 1-1,5 ay kadar oruç diyeti yapıp beraberinde egzersiz yapınca 6-7 kilo veriyorum.
Intermittent fasting diyetine ilk başladığım zaman çok baş ağrısı yaşadım. Sanırım vücut sık sık yemeye alışmıştı. 1 hafta boyunca baş ağrısı ve mide bulantısı sorunu yaşadım. Artık bırakmayı düşünürken yavaş yavaş geçtiğini hissetmeye başladım. Ondan sonra işler terse döndü. Artık kendimi çok daha dinç hissediyorum. Günüm daha verimli geçiyor. Daha az uyuyorum. İF diyeti ile 4 ayda 22 kilo verdim ama daha da önemlisi vücudumun daha sağlıklı olduğunu hissediyorum. Herkese öneririm.
8 saat diyeti ile zayıflayanlar genellikle çok ciddi incelme yaşadıklarını söylüyorlar. 5 kilo verip 10 kilo vermiş gibi oluyormuş. Sizde de aynı durum oldu mu?
Benim de dikkatimi çekti aralıklı oruç diyeti ile kilo verenlerin yorumları ve görünüşleri. Yarın itibari ile başlayacağım bakalım diyete nasıl olacak.
Merhaba bır aydır bu yöntemi kullanıyorum ılk iki hafta 2 buçuk kilonverdım hergün 10 bın adım attım fakat son iki hafta hiç kilo veremedım yürüyüş yapmaya da devam etmeme rağmen neden durmuş olablır boyum 164 kilom suan 68.9
Merhabalar ben de son 15 gündür yapmayaçalışıyorum. 16/8 uyguluyorum . Sabah kahvaltımı yapıyorum sabah 7-8 arası. Öğle protein ağırlıklı besleniyorum. Akşam da saat16.00-17.00 arası hafif kahvaltıyla bitiriyorum. Ve sabaha kadar su kahve ve maden suyu dışında hiç bir şey tüketmiyorum. Spor olarak da günde ortalama 4 km yürüyorum . Şekeri,ekmeği ve hamuru işi , pilav uzun zamandır hiç tüketmiyorum desem yeridir. Ben çok rahatladım yavaş kilo veriyorum ama olsun . Bakalım ne kadar devam edebilirsem. Bu arada 60 yaşındayım , boyum 155 ve 71 kg yorumunuzu bekliyorum🙏🙋🍀
Asiye hanım 60 yaşında harikasınız 🙂 Size acayip özendim. Yaşınızdan dolayı yavaş gider belki biraz ama ben de 1 aydır bu diyeti uyguluyorum. Çok memnunum.
Kalori artırmıyorum . Normal porsiyonlarda iki öyün tam yiyorum . Suyu bol içiyorum . Hareketliyim ama dediğiniz gibi incelmem farkedildi. En büyük şansım kiloların dengeli dağılımı. Görüntü olarak en fazla 65 diyor diyetisyenler. Sanırım kaslarım fazla ve şimdilik hiç sarkmalarım YÖK az kollarımda var. Bir ay sonra unutmazsam yine yazarım. 🙏🙏🙋🍀💐💐
Güzel haberlerinizi bekliyoruz o zaman 🙂
Asiye hanım;
İF diyeti ile yağ yakımı sağlandığı için giden kilo az olsa da görünürde daha fazla olacaktır.
Eğer kalori alımını yeterince azaltmadıysanız ve karbonhidrat tüketiminiz yüksekse istediğiniz kadar kilo gitmeyebilir ama dert etmeyin. Yavaş ama sağlıklı olsun. İF de son derece sağlıklı. Zaman içerisinde sonuçlarınızı bizimle paylaşırsanız memnun oluruz. Sevgiler.
Tam bir ay olmuş. 69.8 olmuşum . Yavaş yavaş devam .
Yavaş giden kilo daha kalıcı olur Asiye hanım. Aynen devam! 🙂
Unutmazsam bir ay sonra sonuçları yazarım🙏🙋🍀💐
Merhabalar
Ramazan ayından itibaren günde 2 öğün beslenmeye devam edip günde de ortalama 15 dk evde kardiyo çalışması yapıyorum.Yani yaklaşık 3 aydır adını daha yeni duyduğum ve bilmediğim İf diyetini uyguluyormuşum haberim yok😄
Sizlerle samimi bir şekilde sonucu söylemek gerekirse 103 kilodan 90.5 kiloya ulaştım..
Bu arada boyum da 1.90..
YouTube da gördüğüm if diyetinin sağlıklı bir düzende yağ kaybı oluşturduğunu bizzat ben bilmeden denemiş oldum..
Şimdi ise daha motivasyonu yüksek ve bilinçli bir şekilde hedefim olan 85 kg doğru gidiyorum..
Şiddetle tavsiye ediyorum..
Saygılarımla
Harikasınız. Yine güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙂
Belki size inandırıcı gelmeyecek ama şuanki kilom 80.50…
Son bir aydır intermitting fast beslenmeden ketojonik beslenmeye geçtim…
zayıflamak için değil sağlıklı yaşam için idarenize hakim olun…
Şunu kesinlikle unutmayın ki kişi isterse başarır..
Çok çok güzel bir sonuç gerçekten. Sizi çok tebrik ediyorum. Herkes için harika bir örneksiniz.
Hocam 1200 kalori alımı yaptığım bir diyette makro besin oranları ne olmalıdır? Yani ne kadar protein, karbonhidrat ve yağ alınmalı? 16 saat açlık , günde ortalama 500 kalorilik spor ( haftada 5 gün ) ve yağdan kilo vermek için 1200 kalori alarak kalori açığı oluşturmaya çalışıyorum. 49 yaşındayım, menapoz sürecindeyim ve 60 kiloda bir senedir takıldım. Bu diyete yeni başladım. Tavsiyelerinizi alabilir miyim lütfen? Bu arada vejetaryenim ve protein tozu ile protein alımımı arttırmaya çalışıyorum.