Diyet yaparken şeker düşmesi çok sık karşılaşılan bir durumdur. Diyet yapmadığınız dönemlerde sık sık acıktığınızı hissediyor yalnızca bu nedenle çok fazla yiyip kendinize geldiğinizi hissediyorsanız şekerinizle ilgili herhangi bir sorun olabilmektedir. Bu nedenle kan şekeri düşüklüğü belirtilerine sahip olan kişilerin zaman kaybetmeden ölçümlerini yaptırması tavsiye edilmektedir.
Şeker oranı normalde de düşük olan biri diyet yaparsa çok daha zor bir duruma düşebilir.
Diyet sürecinde hem daha fazla acıkma hem de daha fazla yorgunluk kendini göstermektedir. Bu dönemde ne kadar çok kilo vermek isterseniz o kadar uzun süre dikkatli olmanız gerekmektedir. Aksi halde baş dönmesi, baygınlık gibi sıkıntılar ortaya çıkabilmektedir.
İÇERİK ÖZETİ
Diyet Yaparken Şeker Düşmesi
Diyet yaparken kandaki şeker seviyesinin normal değerin altına düşmesine hipoglisemi ismi verilmektedir. Yemeklerden alınan tüm karbonhidratların hepsinin emilimi gerçekleşir ve glikoza dönüşür.
Kanda normalde bulunan glikoz seviyesi ise 70 ila 110 mg arasında olmak mecburiyetindedir. Bu aralığın altında olan kan şekeri, düşüklüğü ile tehlikeli bir süreci de beraberinde getirecektir.
Kan şekerinin 50 mg altına düşmesi durumunda ise uzman yardımı alınması tavsiye edilmektedir. Bu noktadan sonra sık sık gözetim altında olunması, kan şekeri düşünce ne yapmalı bilinmesi gerekmektedir. Bu süreç bilhassa diyet döneminde ekstra dikkat gerektirmektedir. Diyet başlı başına beslenme ile ilgilidir. Dolayısıyla yaptığınız diyet, şekeri büyük oranda etkilemektedir.
Diyet Yaparken Şeker Neden Düşer?
Diyet yaparken şekerin düşmesi durumu sık yaşanmaktadır. Birçok kişinin metabolizması diyet yapmaya uygun değildir. Zorlanması halinde ise şeker düşmesi durumuyla karşı karşıya kalınmaktadır. Bu noktada kan şekeri neden düşer sorusunun en net cevabı açlıktır.
Kişi diyet yapıyorum diyerek kendini aç bırakırsa şekerde çok yüksek oranda düşme meydana gelir. Dolayısıyla diyet yaparken aynı zamanda halsizlik ve yorgunluk da buna bağlı şekilde ortaya çıkar.
Kan şekerinin düşme nedeni; diyet sürecinde, ihtiyaç duyulan besinlerin yeterince alınmamasıdır. Haliyle kişi kilo vermek isterken vücudunu daha zayıf kılmaktadır. Bu şekilde verilen kiloların vücuda çok da faydası olmaz çünkü diyet sona erdiğinde, vücut kendini toplamak isteyecektir. Bu şekilde normalde yediği besinlerin 2 katını yemeye başlayacak ve verdiği kiloları geri alacaktır.
Şok Diyetler Şekerin Düşme Nedeni
Şeker 60’a düşerse bu rakamdan daha az oranlar tehlikeli bir durumun işaretidir. Kişide el ayak titremesinden mide bulantısına kadar birçok problemi beraberinde getirir.
Kısa süre içerisinde bu duruma gelmek, şekerin hızla düşmesine neden olmak temelde beslenmeye dayanmaktadır. Bu süreçte kişilerin diyet yapması önemli bir merak konusudur. Bilhassa diyet, şekeri etkiler mi sorusu sıkça gündeme gelmektedir.
Diyet, şeker üzerinde önemli bir etkendir. Özellikle şok diyetler, şekeri düşürme konusunda en hızlı nedenler arasında yer almaktadır. Birkaç gün neredeyse hiç karbonhidrat almayan vücut, hızlı şekilde dengesini kaybetmektedir. Dolayısıyla kilo vermek isterken şok diyetin etkisiyle kan şekeri düşürülmektedir.
Diyette Şekerli Gıdalar Şekerin Düşme Nedeni
Diyet sürecinde birçok kişinin kendine yasakladığı besin grubu şekerlerdir. Neredeyse hiç şeker tüketmeden diyet yapmak asıl hedeftir. Bu sayede istenilen kiloya ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Bu tarz bir inanış oldukça yanlıştır çünkü vücudun şekere de ihtiyacı vardır.
Hiç şeker tüketmeyip diyetinizi sürdürdüğünüzde kilo verirsiniz ancak daha sonra diyet son bulur. Son bulan diyetten hemen sonra şekerli gıdalar tüketmeye devam edersiniz. Dolayısıyla kan şekeri şiddetli şekilde yere vurur.
Diyetiniz boyunca gerek meyvelerden gerekse diğer doğal yollardan ihtiyaç duyulan şeker oranı temin edilmelidir. Aksi halde şeker düşmesi sorunuyla karşı karşıya kalınması muhtemeldir.
Diyette Çok Egzersiz Yapmak Şekerin Düşme Nedeni
İnsanların kan şekeri neden düşer, halsiz olmalarının nedeni nedir gibi kan şekeriyle ilgili merak edilen konu çoktur. Tüm bu soruların kişiye göre cevabı olduğu unutulmamalıdır. Bu cevaplardan biri de diyette egzersiz yapmaktır.
Diyet sürecinde kilo verebilmek için yapılması gereken ilk şey beslenme planı oluşturmaktır. Normal bir günde yediğinizden çok daha azını yediğiniz için diyet sürecinde halsiz ve yorgun hissedebilirsiniz.
Bununla beraber bir de egzersiz yaparsanız şekerinizin düşmesi yüksek ihtimaldir. Aç şekilde egzersiz yapan, halsiz olduğu halde spor yapmayı abartan kişilerin kilo verme sürecinde şeker konusunda ciddi sıkıntıları olacaktır.
Diyette Hızlı Kilo Vermek Şekerin Düşme Nedeni
Diyet yaparken başarılı bir sonuca ulaşmak herkesin hedefidir. Kısa süre içerisinde istenilen sonuca ulaşmak ise herkesin hayalidir. Bu hayaline ulaşan kişiler, süreç sonunda metabolizmalarına ne derecede zarar verdiklerinin farkına varmazlar. Özellikle şeker konusunda çok büyük bir sağlık sorunu ortaya çıkabilir.
Diyet yaparken kısa süre içerisinde istediğiniz sonuca ulaşmanız, hızla çok fazla kilo vermeniz şekerinizin düşmesinin temel nedenlerindedir. Vücudun kendini duruma adapte edememesi, kan şekerinde oynamaya neden olacaktır.
Diyette Şeker Düştüğünde Ne Yapmalı?
Diyet yaparken şeker düşmesi nedeniyle kendinizi hasta hissedebilirsiniz. Halsizlik ve yorgunluğun dışında günlük işlerinizi yapamayacak kadar rahatsız olabilirsiniz. Bu nedenle şekerinizin düştüğünü fark ettiğinizde ani şeker düşmesi için tüm cevapları aklınıza getirmelisiniz.
Kısa süreli çözümle şekerinizi yükseltmeli daha sonra diyette yanlış yaptığınız noktayı keşfetmelisiniz. Bu sayede şeker dengenizi yeniden bulabilirsiniz.
Diyette Ani Şeker Düşmesinde Bal Tüketmek
Diyet sürecinizde şeker düşmesini zaman zaman yaşayabilirsiniz. Aniden yüksek oranda kendini hissettiren şeker düşmesi durumunda ise bal tüketmeniz önerilmektedir.
El ayak boşalması, titreme, baygınlık gibi durumlara gelmeden 1 yemek kaşığı bal yemeniz, şekerin toparlanmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede vücudun kendine gelmesi ve sorunun kısa süre içerisinde çözüme ulaşması mümkündür.
Diyet sürecinde ani şekilde şeker düşmelerini sık sık yaşıyorsanız diyete son vermelisiniz. Uyguladığınız diyet, vücudunuz için uygun olmayan diyetlerden biri demektir. Bu nedenle kısa süre içerisinde son verip zaman kaybetmeden dâhiliye uzmanına görünmelisiniz. Tahlilleriniz yapıldıktan sonra profesyonel bir beslenme uzamanı ile yeni bir diyet oluşturabilirsiniz.
Diyette Ani Şeker Düşmesinde Süt İçmek
Diyet yaparken günün büyük bir bölümünü aç şekilde geçirmek mümkündür. Bu nedenle özellikle temponun yüksek olduğu saatlerde kişinin kendini kötü hissetmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Bu durumda şeker düşmesi hali de sık sık görülmektedir.
Şeker düşmesi ile karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk şey bir su bardağı süt tüketmektir. İçeceğiniz süt, laktozun da etkisiyle kan şekerini dengeleyecek ve kendinize gelmenize yardımcı olacaktır.
Diyette Şeker Düşmesi Nasıl Engellenir?
Diyet yaparken şekerinizin düşmesini istemiyorsanız çok fazla aç kalmamaya özen göstermelisiniz. Uzun saatler aç kalmanın bedeli şekerin hızla düşmesidir. Bununla beraber gün içinde muhakkak sık sık beslenmeniz tavsiye edilmektedir. Ne kadar sık beslenirseniz o kadar sağlıklı ve zinde hissedersiniz.
Şeker düşmesine engel olabilmek için gün içinde en az 2 litre su tüketilmesi önemlidir. Su hem metabolizmayı hızlandırması hem de kan dolaşımına olumlu etki etmesi açısından önemli tavsiyelerden biridir.
Diyet menünüzde protein bakımından zengin, karbonhidrat bakımından dengeli besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. Bu şekilde kilo almadan, şekerinizi düşürmeden zayıf kalabilmeniz mümkündür
Ben diyet yaparken sık sık şeker düşmesi sorunu ile karşı karşıya kalıyordum. Başım dönmeye başlıyor ve bütün gün resmen sürünüyordum. Sonra tarçını keşfettim. Günde 3-4 defa tarçın tüketiyorum. Kimi zaman suyun içerisine katıyorum kimi zaman sütün. Çok faydasını gördüm. Kesinlikle öneririm.