Gıdı, kişinin yüzüne şeklini veren ve simasını değiştiren en önemli vücut kısımlarından bir tanesidir. Günümüzde çok kilolu insanların dahi zayıf bir yüze sahip olduklarını görmek mümkündür. Çünkü bu bölgede gerçekleştirilen yağ alma operasyonları, son derece yüksek başarı oranına sahip işlemlerdir. Ne var ki bu işlemler sonucu yeniden yağlanma ve gıdının şişmanlaması söz konusu olabilir. Bu nedenle bir kez yağ aldırma hiçbir zaman bir kez olarak kalmaz. Nasıl ki deniz, kendisinden alınan her toprağı bir gün geri alırsa, yağ aldırılan her bölge de bir gün yeniden yağlanır. Bu nedenle yağ aldırma alternatifini düşünmeden önce, ameliyatsız incelme yöntemlerini dememekte fayda vardır.
İÇERİK ÖZETİ
Gıdı (Gerdan) Nedir?
Gıdı, çene çizgisi altındaki yüzün daha ağır ya da sarkık bir görünüm kazandığı alandır. Yüzden kilo alımı söz konusu olduğunda, ya yanaklar ya da gerdan bölgesi yağlanmaya başlar. Toplam vücut ağırlığını kaybetmek yüzün görünümünü kesinlikle değiştirebilir, ancak ağırlık kaybetmiş kişinin memnuniyetine karşı gıdının görünümündeki değişiklikler az olabilir.
Neden Gıdı Yağlanması Olur?
Gıdı yağlanması genellikle; genetik faktörler, yaş, cilt sıkılığı, kilo fazlası, yağ oranı, beslenme düzeni ve egzersiz yoğunluğu gibi faktörlere göre farklılık göstermektedir. Bu kıstasların her biri farklılık gösterebileceği için, her zaman için kilolu kişinin gıdısı vardır, zayıf kişilerin yoktur demek yanlıştır. Fiziği çok zayıf olduğu halde gıdısı sarkık veya yağlı insanları görmek mümkündür. Bu görünüm de bölgesel zayıflamaları gerektirir.
Gıdı Oluşumundaki Zamansal Etkenler
Genç insanlarda cilt çok daha sıkıdır ve yüz çizgisi şekillidir. Ancak yaşla birlikte kolaj, elastin ve yüzün üst kısmında hacim kaybı oluşur. Zaman içinde yüz, çenedeki nokta ile üçgen şeklinden, daha geniş bir kare biçimine kayma eğilimi gösterir. Çene, yüzün alt kenarlarına doğru kare şeklinde yayılır.
Vücut Egzersizleri Yağlanmayı Azaltabilir Mi?
Vücudunuzun herhangi bir yerinde oluşturduğunuz yalın kas kütlesi ne kadar artarsa, o kadar çok kasınızı her bölgede desteklersiniz. Kas, kalorilere yağdan çok daha etkin bir oranda işler. Bu, vücudunuzdaki kas kütlesi ne kadar artarsa, vücudunuz hareketsiz kaldığı zamanlarda bile kaloriyi o kadar çok yakıyor demektir. Ekstra kalorili yanma, gıdıların yaşa ve vücudun yerçekimine verdiği tepkiye bağlı olarak yağlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
Gıdı Yağlanmasını Önleyici Yüz Egzersizleri
Gün içinde ayna karşısında 15 dakika harcayarak gıdınızı sıkılaştırabilir ve yağlanmayı önleyebilirsiniz. Ağzınıza bir kaşığın sapını sıkıştırın ve dudaklarınızla iyice sapa bastırın. Dilinizi kullanmadan kaşığın sapını dudaklarınız arasında ileri ve geriye hareket ettirmeye çalışın. Bu işlem sırasında boyun kaslarınız zorlanacak ve tüm çene bölümünüz çalışacaktır. Gıdınızda oluşan kasılmaları iyice hissederek bu hareketi yorulana dek yapabilirsiniz.
Yatakta sırtüstü yatın ve başınızı verebildiğiniz kadar geriye verin. Boynunuz iyice kasıldığında elleriniz ile yerçekiminin tersi yönde masajlar yapın. Boyunda biriken yağı yukarı itmek önemli bir fark yaratabilir. Ayrıca uyku sırasında çenenizi katlamadan uyuduğunuza emin olun. Boynun sürekli olarak sıkışması ve yağ kütlesine bası binmesi de yağlanma miktarını arttırabilir.