Ramazanda Diyet Ender Saraç

Ramazanda kilo problemi sık sık yaşanır. Tüketilen gıdalar kilo alınmasına sebep olabilir. Fakat yapılacak olan sağlıklı bir diyetle kilo verilmesi mümkündür. Ramazanda yapılacak olan diyetlerin hem tok tutması, hem de kilo verdirmesi çok önemlidir.

Sahurda Yenilmesi Gereken Gıdalar Nasıl Olmalıdır?

Sahurda yenilen yemeklere çok dikkat edilmesi gerekir. Ramazanda hem tok tutacak besinler yenilmeli, hem de diyet yemekleri tercih edilmelidir. Sahurda bir şey yenilmeden su içilmesi tamamen yanlış bir davranıştır. Böyle yapıldığı takdirde vücut enerji kaybederek aç kalacak, haliyle iftarda yenilen porsiyonlar artacaktır. Sahurda yenilmesi gereken gıdaların, protein yönünden zengin olması gerekir. Yağsız süt ürünleri, yumurta ve lifli gıdaların sahurda tercih edilmesi vücut için faydalı, tok tutmaya ve kilo vermeye de yardımcı olacaktır. Ayrıca yenilen gıdaların tuz oranı az olmalıdır. Sıvı içeren besinler hazmı kolaylaştırır ve sindirim sistemini çalıştırır. Sahurda sebze ve meyvelere yer ayırmak diyet için faydalı olacaktır. Karbonhidrat yüklü besinlerin fazla yenilmemesine dikkat edilmelidir.

İftarda Yenilmesi Gereken Gıdalar Nasıl Olmalıdır?

İftar yemekleri kilo için en belirleyici etkendir. Seçilen yemeklerle kilo verilebilir ya da aksine daha fazla kilo alınabilir. İftar yemekleri, düşük kalorili olmalı ve metabolizma hızını arttırmalıdır.

Ramazan Diyetinde Hangi Gıdalar Tercih Edilmelidir?

Ramazanda yapılacak olan diyetler kişiyi zorlamamalı ve kilo vermesine yardımcı olmalıdır. Sahurda tercih edilecek gıdalar; yumurta, yağsız peynir, ceviz, domates salatalık olmalıdır. Kişiye göre sahur programı değişebilir. Eğer domates ya da salatalık yenmesi istenmiyorsa, bu sebzelerin yerine yeşillikler de tercih edilebilir. Diyet için iftarda yenilmesi gereken gıdalar ise; çorba, sebze yemekleri, cacık, salata, pide, ızgara et çeşitleri, armut, üzüm, muz ve elma gibi meyve çeşitleridir. İftar ve sahur olmak üzere 4 ila 6 dilim arası ekmek yenilebilir. Fakat ekmek seçiminde beyaz yerine, buğday, kepekli ya da çavdar ekmek tercih edilmelidir.

Ramazan Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ramazanda yapılan diyette öğünlerin dışına çıkılmamalı ve porsiyon miktarı arttırılmamalıdır. İftarla sahur arasında en az 8 ya da 9 bardak su içilmelidir. İçilecek olan su sürelere bölünerek ağır ağır tüketilmelidir. İftar sonrasında hem midenin rahatlaması, hem de sindirimin kolay olması açısından bitki çayları içilmelidir. Metabolizmayı hızlandıran bitki çaylarının içilmesi, yapılan diyetin etkisini arttıracak ve kilo verilmesini hızlandıracaktır. Ara öğünlerde tercih edilecek olan meyveler kesinlikle atlanmamalıdır. Meyve tüketimi, diyette önemli bir yere sahiptir. Yenilen meyveler tatlı ihtiyacını karşılayacak ve sahura kadar tok tutup, diyetin dışına çıkılmasına engel olacaktır. İftar diyetinde acı olan yemeklerin fazla tercih edilmemesi gerekir. Yemeğe konulan acılar, metabolizmayı hızlandırır ama uzun saat aç kalındığı için mide rahatsızlığına da sebep olabilir. Acılı yemek tercih edilecekse bile, acı miktarı az olmalıdır.

Ender Saraç Ramazan Diyeti Listesi

https://www.zayiflamaiksiri.com/2016/06/ramazan-ender-sarac.html ‎adresinde yer alan Ender Saraç Ramazan Diyeti yazısının ekran görüntüsüdür.
 https://zayiflamaiksiri.com/ramazan-ender-sarac/ adresinde yer alan Ender Saraç Ramazan Diyeti yazısının ekran görüntüsüdür.

“Ramazanda Diyet Ender Saraç” üzerine 2 yorum

  1. Ender Saraç’ın ramazan diyetine yarın itibari ile başlayacağım. Bu zamana kadar ramazanlarda hep kilo aldım, bakalım bu sefer eksi 5 kilo ile sonlandırabilecek miyim?

    Cevapla

Yorum yapın